Ursynów dobry dla zwierząt!

Jak co roku, we wrześniu, spotkaliśmy się na „Ursynowie dobrym dla zwierząt”. Oczywiście nie mogło nas tam zabraknąć. Promowaliśmy bezpieczeństwo zwierzaków w podróży i od razu znaleźliśmy chętnego „modela” – przesympatycznego psa imieniem Bernard.

Został on znaleziony na Mazurach w  tegoroczne wakacje. Pomyśleliśmy więc, że jest idealnym kandydatem do zaprezentowania kapoka. Z radością dał go sobie założyć  i promował na całym pikniku.

Poznaliśmy wielu wspaniałych właścicieli czworonogów, jak i ich samych. Konieczna jest wzmianka o suni Tuni – ma za sobą kilka heroicznych czynów, jest także psem biegającym maratony. Odwiedziły nas także koty oraz psy z wolontariuszami ze schroniska „Na Paluchu”. Kolejnym gościem została Masia – zaprzyjaźniona sunia, która bez zbędnych słów współpracowała z nami, nie mogąc doczekać się nagrody w ramach niedyskutowania. Uczestnicy mogli wziąć udział w konkursie z nagrodami.

Zwierzaki były nad wyraz chętne, czego nie pożałowały. Właściciele czworonogów mogli zaczipować swojego przyjaciela, jak i sprawdzić czipa. Safe Animal uczestnikom konkursu kundelkowego podarował dziesięć czipów. Psiaki oraz jeden kot zostały zaczipowane przez lekarza weterynarii i od razu wprowadzone do Bazy w Internecie.

Dziękujemy fundacji „Pegasus” za zaproszenie, już jesteśmy umówieni na przyszły rok. Mamy nadzieję, że i Was nie zabraknie na kolejnym pikniku.

Do zobaczenia!